Το σπίτι του 2020 σήμερα!

Βραβεύθηκαν οι καλύτερες πρακτικές ενεργειακής διαχείρισης

1.Οι νικητές των βραβείωνΗ πρώτη διάκριση για την ομάδα των Passivistas ήρθε την Πέμπτη το βράδυ στο Σινέ Κεραμεικός. στα βραβεία Energy Mastering Awards, που διοργανώθηκαν για πρώτη χρονιά φέτος από το περιοδικό Plant Management και την Boussias Communications.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, περισσότερα από 250 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Υπουργείων, Δημόσιων Φορέων, καθώς και εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι, παρακολούθησαν την απονομή των βραβείων στις καλύτερες πρακτικές ενεργειακής αποδοτικότητας, εξοικονόμησης και αειφορίας στην Ελλάδα. Τα βραβεία παρουσίασε η δημοσιογράφος Μαρία Αναστασοπούλου.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Δρ Γιώργος Αγερίδης, στην εισαγωγική ομιλία του, υπογράμμισε πως η θερμή ανταπόκριση των εταιρειών ηγετών της ελληνικής αγοράς στα Energy Mastering Awards 2015 αποδεικνύει πως η ενεργειακή διαχείριση αποτελεί πολύ σημαντική υπόθεση, αφού «συντελεί στην επίτευξη σημαντικών επιδόσεων Ενεργειακής  Αποδοτικότητας  κατά την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών, αποφέρει σημαντικά οφέλη και μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως από την εταιρεία ή τον οργανισμό στον οικονομικό, κοινωνικό, καθώς και στον αναπτυξιακό και επιχειρηματικό τομέα, ενώ συμβάλλει γενικότερα στην επίτευξη των εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων».

Βραβεία και τιμητικές διακρίσεις

Στα βραβεία συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες από ένα ευρύ επιχειρηματικό φάσμα. Στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης,  GOLD βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Όμιλος Εταιρειών ΟΤΕ, ΑΒ Βασιλόπουλος, Τράπεζα Eurobank Ergasias, Sirecled Hellas, Druckfarben Ελλάς – KRAFT Paints, Ελληνικά Πετρέλαια και Porto Carras Grand Resort.

23046715474_e77920cf36_oΙδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή των Τιμητικών Βραβείων προς τους: Δημήτριο Βίτσα, Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης, για το έργο LIFE MECM, Στέφανο Παλλαντζά, Πρόεδρο ΔΣ του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου για το έργο Passivistas: The House Project, Δρ Νίκο Μαρκάτο, Ομότιμο Καθηγητή και πρώην Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Δημήτρη Παπαστεργίου, Δήμαρχο Τρικκαίων.

Τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας), και διοργανώνονται με την τιμητική υποστήριξη του ΕΙΠΑΚ (Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου), και του ΙΕΑ (Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης). Χορηγοί των βραβείων είναι η ROBERT BOSCH και η 2G GROUP, υποστηρικτές η WATT AND VOLT S.A. και η ΔΕΠΑ, ενώ χορηγοί επικοινωνίας η B2GREEN, το energyworld.gr, το Πράσινο Σπίτι και Κτίριο, και το Χρηματιστήριο.

12316599_1654840121449944_8189058440379971383_nΟι Passivistas ήταν εκεί και γιόρτασαν αυτό το βραβείο! Τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Translate »