Το σπίτι του 2020 σήμερα!

Kορυφαία κουφώματα στο Κτίριο

Τα κορυφαία κουφώματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και ενδείκνυνται για παθητικά κτίρια, θα τοποθετηθούν στο έργο. Τρεις ελληνικές βιομηχανίες του κλάδου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΕΙΠΑΚ και της μελετητικής ομάδας και προσέφεραν χορηγικά τα κουφώματα, ικανοποιώντας πλήρως τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί.  Η μελετητική ομάδα έχοντας σαν βασική αρχή να προβάλλει όλες τις δυνατές επιλογές που υπάρχουν στην ελληνική αγορά, αποφάσισε να ενσωματώσει στο έργο και τους τρεις τύπους κουφωμάτων, βελτιώνοντας μάλιστα με αυτον τον τρόπο την συνολική ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου.

88f8f2b43d0833f0d7a890636dcf72fe_L

Έτσι η  βιομηχανία συνθετικών κουφωμάτων KAPTAIN Α.Ε. θα τοποθετήσει κουφώματα του νέου προφιλ της KOEMMERLING 76PLUS στη νότια πλευρά του κτιρίου.   Το KOMMERLING 76 MD είναι το πλέον εξελιγμένο σύστημα με βάθος πλαισίου 76 χιλιοστά και τρίτο λάστιχο στεγάνωσης σε κάσα και φύλλο. Μοντέρνος σχεδιασμός και τέλειες αναλογίες. Μπορεί να συνδυαστεί με διπλή ή και με τριπλή υάλωση (ανάλογα με τις απαιτήσεις), ενώ οι τιμές Uf αγγίζουν το 1,0 W / (m² K).
Ο έξυπνος συνολικός σχεδιασμός του νέου συστήματος αποδίδει μια εξαιρετική βελτίωσητων τιμών στις θερμικές και ηχομονωτικές μετρήσεις, διαθέτοντας αυξημένη ασφάλεια ενώ αποδίδει ταχύτατα την αρχική επένδυση, ιδανικά σε παθητικά κτίρια μεγιστοποιώντας την σχέση ποιότητας/τιμής και βελτιώνει την ποιότητα ζωής .

s91Η βιομηχανία κουφωμάτων αλουμινίου ALUMIL AE σε συνεργασία με την TEXAL AE θα τοποθετήσουν κουφώματα Alumil S91 και εξώθυρα στη βόρεια πλευρά του κτιρίου.  Tο σύστημα S91 ανήκει στις Supreme σειρές και αποτελεί την τελευταία πρόταση της Alumil για στιβαρές λύσεις ανοιγόμενων θερμομονωτικών συστημάτων μοντέρνας γραμμής, υψήλης ασφαλείας, ειδικά σχεδιασμένο για την υλοποίηση κατασκευών παθητικών κτιρίων. Το σύστημα χαρακτηρίζεται από υψηλές επιδόσεις στους συντελεστές θερμομόνωσης, υδατοστεγάνωσης και ηχομείωσης καθώς και από ευελιξία και ευκολία στην κατασκευή του.Ανταποκρίνεται άριστα στις υψηλές προδιαγραφές κατασκευών των προηγμένων αγορών. Το S91 είναι το πρώτο πιστοποιημένο ελληνικό κούφωμα για παθητικά κτίρια και θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο κτίριο του Παπάγου.

Τέλος η βιομηχανία κουφωμάτων ALSYK Συκοβάρης ΑΒΕΕ  θα τοποθετήσει στο χώρο των γραφείων του ΕΙΠΑΚ κουφώματα του πιστοποιημένου για παθητικά κτίρια προφίλ της Aluplast Energeto 8000. Η energeto® 8000 με βάθος κατασκευής 85mm είναι αποκλειστικά σχεδιασμένη για νέα δόμηση και πείθει με τους κορυφαίους συντελεστές μόνωσης με Uf=0.94 W/m²K και Uw έως 0,61W/m²K.

Το ΕΙΠΑΚ και η μελετητική ομάδα ευχαριστούν όλους τους χορηγούς για τη συμμμετοχή τους.

Translate »