Το σπίτι του 2020 σήμερα!

Και επίσημα EnerPHit

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 η διεθνής πιστοποίηση του κτιρίου ως EnerPHit, δηλαδή ως Παθητικού Κτιρίου από ανακαίνιση και ενεργειακή αναβαθμιση. Όπως διαπιστώνει κανείς και στο πιστοποιητικό, το κτίριο ικανοποιεί και τις απαιτήσεις ενός νέου Παθητικού Κτιρίου, η πιστοποίηση EnerPHit είναι όμως εξαιρετικά σημαντική, μια και το Γερμανικό Ινστιτούτο Παθητικών Κτιρίων αποφάσισε μόλις το 2015 να πιστοποιεί κτίρια από ανακαίνιση σε θερμά κλίματα και το κτίριο μας είναι ένα από τα πρώτα με αυτήν την πιστοποίηση στον κόσμο και το πρώτο στην ΝΑ Μεσόγειο. 

12647194_1672222106378412_6753046655392914184_n

Με την ευκαιρια αυτή θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το εγχείρημα, όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές μας, γιατί χωρίς την συμβολή τους δεν θα ήταν εφικτή η υλοποίηση του έργου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους φίλους μας από όλο τον κόσμο, που το περίεργο καλοκαίρι του 2015 στάθηκα δίπλα μας και ας ενισχυσαν οικονομικά. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Καθηγητή Dr.Wolfgang Feist για την προσωπική συμβολή του στην ολοκλήρωση του έργου και στην Susanne Theumer για την πιστοποίηση του.

Το εγχείρημα ολοκληρώθηκε, το κτίριο λειτουργεί και επαληθεύει τις προσδοκίες μας. Όμως αυτά είναι μόνο η αρχή.

EnerPHit_EN_classic

Η πιστοποίηση του κτιρίου στην Αθήνα, όπως και αυτή των Σπιτιών στο Βόλο, τα νέα κτίρια σε Κοζάνη, Κέρκυρα, Χαλκιδική, Πτολεμαϊδα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Πόρτο Ράφτη και την Κύπρο, οι συνεχώς αυξανόμενες δράσεις του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου, όλων των στελεχών και μελών του, τεκμηριώνουν πια ότι το Παθητικό Κτίριο υπάρχει και λειτουργεί και στην Ελλάδα, όπως και σε κάθε άλλη μεριά του πλανήτη.

Το κτίριο του Παπάγου ήδη άρχισε το “ταξίδι” του για τα επόμενα 7 χρόνια, ανοιχτό στο πολίτη, στον μηχανικό, στον τεχνίτη. Οι χώροι του είναι πια καθημερινά χώροι εκπαίδευσης και ενημέρωσης. Το σπίτι του 2020 είναι εδώ για όλους, όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την εξοικονόμηση ενέργειας. 

Translate »